> ALBUMIT
  > PAMFLETIT
  > TEKIJÄT
  > KUSTANTAMO
  > BRIEFLY IN ENGLISH
   
 


JÄLLEENMYYJIÄMME

Huuda Huudan julkaisut välittää
Sarjakuvan Toivo Oy
JÄLLEENMYYJIÄMME

NETTIKAUPAT

AdLibris.com
Akateeminen.com
BananaPress.fi
BookPlus.fi
Booky.fi
Info.fi
Kreegah.net
Sarjakuvakauppa
Suomalainen.com
Suurikuu.fi


KIRJAKAUPAT

Akateeminen (Hki, Tre, Tku)
Kiasma-kauppa (Hki)
Kulkukatin poika (Hki)
Laitapuoti (Tre)
Lukulaari (Tre)
Lukuhetki (Jkl)
Myymälä2 (Hki)
Rosebud-kirjakaupat (Hki)
Sarjakuvakeskus (Hki)
SS Libricon (Hki)
Tulenkantajat (Tre)
Turun Sarjakuvakauppa (Tku)

    Anton Kannemeyer
    PAPPA AFRIKASSA
a ISBN 978-952-5724-62-2 / HUUDA-64 / Syyskuu 2014    
Ovh 19 € / 68 s. / 213 x 303 mm / Kieli: suomi    
Osin nelivärinen, lankasidottu,kovakantinen    
Käännös Teemu Manninen / Tekstaus Marko Latva-Nikkola   
 

"Ajattelen, olen siis vaarallinen."

Anton Kannemeyerin ensimmäinen suomennettu sarjakuvateos on varta vasten perus-Suomeen toimitettu tervehdys Etelä-Afrikasta.

Kannemeyerin sarjakuvat osuvat myös suomalaista arkaan paikkaan. Vaurastunut keskiluokka saa mojovan korvatillikan, kun tekijä tuo lukijan eteen sen karun rasistisen Apartheidin varjostaman ympäristön, minkä keskellä hän itse Cape Townissa kasvoi.

Kannemeyerin työt käsittelevät usein kolonialismin jälkeisiä rotukysymyksiä. Hänen "puhtaan viivan" (ransk. ligne claire) piirroksensa on suoraa lainaa sarjakuvan "suurmiehen" Hergén rasistisista teoksista kuten "Tintti Afrikassa" (ranskankielinen alkuteos "Tintin au Congo"). Monissa Kannemeyerin sarjakuvissa epäilyttävästi Tintin-oloinen valkoinen päähenkilö piirtyy esiin joko valkoisena liberaalina tai rasistisena valloittajana. Kannemeyerin satiireissa valkoiset edustavat kaikkivopiaa sivistyneistöä, kun taas mustat esittäytyvät puolivilleinä typeryksinä – näinhän heidät myös afrikaansin sanakirjassa esitetään.

Anton Kannemeyer (s. 1967) on eteläafrikkalainen kuva- ja sarjakuvataiteilija, jonka töitä on ollut esillä ympäri maailmaa aina MoMA-museota myöten. Nimimerkillä "Joe Dog" sarjakuvia tekevä Kannemeyer teki kansainvälisen läpimurron Bitterkomix-antologiassa (1992–), jonka toinen perustajajäsen hän Conrad Botesin (alias "Kondradskin") kanssa on. Kannemeyerin töitä on nähty aiemmin Tennispalatsin museon eteläafrikkalaista nykytaidetta esitelleessä Peekaboo-näyttelyssä vuonna 2010. Samana vuonna hän oli myös Helsingin sarjakuvafestivaalien vieraana.

> Lue arvosteluja: Sarjainfo, Turun Sanomat, Tähtivaeltaja, Helsingin sanomat, Keskisuomalainen, Aamulehti, Kaltio, Kymen Sanomat, Uutisvuoksi, Kvaak
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5 

> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Kamagurka & Herr Seele
    KANSALAINEN COWBOY HENK
a ISBN 978-952-5724-63-9 / HUUDA-63 / Syyskuu 2014    
Ovh 25 € / 128 s. / 243 x 306 mm / Kieli: suomi    
Nelivärinen, lankasidottu, kovakantinen    
Käännös Viljami Jauhiainen / Ladonta Marko Latva-Nikkola    
 

"Cowboy Henk, this is not always good, but when it's good, it's REALLY good." - Umberto Eco

Cowboy Henk on täällä taas! Hurtin mielipuolista huumoriaan viljelevä lehmipaimen seikkailee nyt jo kolmannessa suomennetussa albumissaan "Kansalainen Cowboy Henk". Teos kokoaa yhteen tällä kertaa sivun tai muutaman mittaisia värillisiä Henk-tarinoita aina 90-luvun alkupuolelta tähän päivään.

Reiluun 30 vuoden ikään ehtinyt töyhtöpää on tässä teoksessa villimpi ja epäkorrektimpi kuin koskaan. Tämä surrealistinen Tintti ja todellinen belgialaisen älyttömyyden pop-ikoni (jota saa muuten myös puhallettavana versiona) ajautuu omituisiin tilanteisiin sekä tahallaan että tahtomattaan – jos Cowboy Henk tekisi enkelin eteiseen, olisi se hieman erilainen kuin Hectorin versio. Tämä kirja toimii täsmällisesti niin maalla kuin merellä!

Nyt julkaistava Cowboy Henk -kokoelma palkittiin vuoden 2013 Angoulemen sarjakuvafestivaaleilla Ranskassa parhaana uudelleenjulkaisuna.

Kamagurkan käsikirjoittama (s. 1956) ja Herr Seelen piirtämä (s. 1959) Cowboy Henk on seikkaillut eri puolilla maailmaa vuodesta 1981 alkaen. Siltikin tuntuu, että Henkin tarina on vasta alkanut…

> Lue arvosteluja: Tähtivaeltaja, Sarjainfo, Aamulehti, Uutisvuoksi
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5   6   7

> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Tommi Musturi
    ÖTZI - VIIDAKON KUNINGAS
a ISBN 978-952-5724-66-0 / HUUDA-62 / Syyskuu 2014    
Ovh 12 € / 56 s. / 297 x 90 mm / Kieli: suomi    
Nelivärinen, liimasidottu, pehmeäkantinen    
 

"Jäämies Ötzi, Euroopan vanhin muumio, on palannut! Eläköön Ötzi!"

Ötzi, joka löydettiin Tirolista vuonna 1991, on vanhin eurooppalainen muumio. Samalla hän on myös vuonna 2011 Suomeen au-pairiksi henkiinherätetty sarjakuvasankari, joka seikkaili Vihreä lanka -sanomalehdessä aina kesään 2014 asti.

Tommi Musturin piirtämä Ötzi on hämmentävä teos. Se yhdistelee erilaisia piirrostyylejä ja sarjakuvan kerrontatapoja aina perinteisestä strippisarjakuvasta pilakuvaan ja informaatiosarjakuvasta non sequitur -huumoriin. Kaiken taustalla perussuomalaisesta Ötzistä kehkeytyy anarkistinen hahmo, joka omaehtoisella tavallaan ottaa osaa kotimaan päivänpolttaviin ja vähän viileämpiinkin asioihin. Musturin Ötzi sekä hengästyttää, naurattaa että mietityttää.

Tommi Musturi (s. 1975) on suomalaisen sarjakuvan kansainvälisesti tunnetuimpia tekijöitä, jolta on aiemmin ilmestyneet mm. teokset "Samuelin matkassa" ja "Toivon kirja". Musturi asuu ja työskentelee Tampereella sekä toimii aktiivina nykysarjakuvayhdistys Kutikuti ry:n toiminnassa.

> Lue arvosteluja: Sarjainfo, Vihreä lanka, Mustekala
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4 

> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Olivier Schrauwen
    MOWGLIN PEILI
a ISBN 978-952-5724-65-3 / HUUDA-61 / Syyskuu 2014    
Ovh 10 € / 48 s. / 250 x 300 mm / Sanaton sarjakuva    
Kaksivärinen, niitattu, pehmeäkantinen    
 

"Sanaton sarjakuva yksinkertaisesta ihmisestä."

Olivier Schrauwenin (s. 1977, Belgia) kolmas Suomessa julkaistava teos "Mowglin peili" surrealistisen hauska sanaton sarjakuva.

Tässä Kiplingin Viidakkokirjan päähenkilöä lainaavassa albumissa Mowgli tapaa orangin ja huomaa, että häntä ja apinaa yhdistää muukin kuin kahdella raajalla kävely.

Scrauwenin tarinan keskiössä on yksilö, jota hän tutkii ja hutkii mielensä mukaan. Mowglin peilissä Schrauwen katsoo ihmistä silmiin ja kysyy, mistä tämä on tehty. Ehkä ihminen ihminen todellakin on jo kasvanut irti luonnosta…

Berliinissä asuva ja työskentelevä Olivier Schrauwen on yksi 2000-luvun eurooppalaisen sarjakuvan keskeisimpiä sarjakuvantekijöitä. Hänen työnsä ovat virtuoosimaisesti piirrettyjä monitasoisia filosofisia tutkimuksia, joiden lempeän yllättävä huumori saa lukijansa hykertelemään.

> Lue arvosteluja: Sarjainfo, Kvaak
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3

> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Ruppert & Mulot
    IRÈNE JA IRTOLAISET
  ISBN 978-952-5724-60-8 / HUUDA-60 / Maaliskuu 2014    
Ovh 19 € / 128 s. / 167 x 240 mm / Kieli: suomi    
Yksivärinen, liimasidottu, pehmeäkantinen     
Käännös Viljami Jauhiainen     
 

Irène on 24-vuotias opiskelija, joka työskentelee osa-aikaisesti paperikaupassa. Hän kertoo lukijalle poistattaneensa toisen rintansa ollakseen kuten oikea amatsonisoturi - joka käyttää tekorintaa. Arkisin hän haastattelee Pariisin asunnottomia ja kantaa mukanaan sapelia, nukkuu sen kanssa. Hän kuvittelee olevansa sarjakuvasankari ja osaavansa lentää.

Irènen tarina on kuvaus syöksykierteestä. Tapahtumasarja on saanut alkunsa jo kauan ennen tämän teoksen alkua. Irènen haaveet tuntuvat mahdottomilta, hänen tekonsa jäävät puolitiehen ja ihmissuhteensa ovat irtonaisia. Irènen äiti ja sisko tulevat Pariisiin mennäkseen oopperaan, mutta eivät kysy Irèneä mukaan. Hän haaveilee monin tavoin itsemurhasta - ehkä häntä ei ole olemassakaan. Iréne syöksyy yhä uudelleen fantasioihin, koreografisiin väkivallan kuviin Pariisin kattojen ylle, joissa vain hän itse määrittelee leikin suunnan.

Iréne ja irtolaiset on ranskalaisen tekijäparivaljakon Ruppert & Mulot'n viides suomennettu teos. Se on kauniisti kuvattu teos ahdistuksesta, syrjäytymisestä ja kaikesta siitä, minkä ihminen jättää julkisivunsa taakse.

> Lue arvosteluja: Kaleva, Helsingin Sanomat, Aamulehti, Sarjainfo
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5   6
> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Amanda Vähämäki
    SISÄLTÄÄ PIENIÄ OSIA
  ISBN 978-952-5724-61-5 / HUUDA-59 / Maaliskuu 2014    
Ovh 6 € / 36 s. / 160 x 240 mm / Kieli: suomi ja englanti    
Yksivärinen, pehmeäkantinen, niitattu    
 

Sisältää pieniä osia on tarina yksinhuoltajaäidin elämän maagisesta käännekohdasta.

Sarjan päähenkilön arjen täyttävät kolme lasta, vastuu ja pakerrus syksyn harmaudessa. Työ kirjastossa Harry Pottereineen tarjoaa kuitenkin pakotien fantastiseen maailmaan. Toden ja epätoden rajat ovat häilyväiset.

Vähämäki piirtää päähenkilöstään hienovaraisen kuvan näyttäen sekä tämän vahvuudet että heikkoudet. Hento lyijykynäpiirros tukee teoksen unenomaisuutta.

Amanda Vähämäki on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia sarjakuvataiteilijoita. Hänen teoksiaan on julkaistu mm. Yhdysvalloissa, Italiassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Serbiassa. Sisältää pieniä osia on Vähämäen kolmas suomeksi julkaistu sarjakuva-albumi.

> Lue arvosteluja: Aamulehti, Sarjainfo
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3

> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Jarno Latva-Nikkola
    UKKOMETSOLA
  ISBN 978-952-5724-57-8 / HUUDA-58 / Syyskuu 2013    
Ovh 25 € / 200 s. / 164 x 246 mm / Kieli: suomi ja englanti    
Kaksivärinen, kovakantinen, lankasidottu / Käännös Tuomas Rantala    

 

"Kuvakertomus sianmaitotuotannosta."

Ukkometsolan sikatila on vaarassa ajautua konkurssiin ja perintöverotkin pitäisi maksaa. Pystyvätkö kolme veljestä nostamaan sukunsa tilan uuteen loistoon?Ukkometsolan Arvo haluaa pelastaa kauan suvun sikalan ja siinä samalla moniongelmaiset veljensä Arvin ja Aaken. Perinteisellä lihatuotannolla sikala ei menesty - sioista on saatava tuloja myös niiden eläesä. Onko sianmaitotuotanto ainoa ratkaisu ongelmiin?

Ukkometsola on sarjakuva sianmaidosta, kapitalismista, ahneudesta, rasismista ja masennuksesta, mutta myös tarina periksiantamattomuudesta, lähimmäisenrakkaudesta ja toivosta.

Jarno Latva-Nikkola on julkaissut mustan huumorin täytteisiä ja underground-henkisiä sarjakuviaan tasaiseen tahtiin aina 90-luvun lopulta lähtien. Häneltä on ennen Ukkometsolaa julkaista albumit Tunteiden maisteri (2007) ja Jarno Markuksen kauneimmat (2010).


> Lue arvosteluja: Toinen vaihtoehto, Lapin kansa, Sarjainfo, Kvaak, Ilkka
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5   6   7   8   9  10
> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Brecht Vandenbroucke
    WHITE CUBE
  ISBN 978-952-5724-54-7 / HUUDA-57 / Syyskuu 2013    
Ovh 20 € / 68 s. / 230 x 300 mm / Sanaton sarjakuva    
Nelivärinen, kovakantinen, lankasidottu    
 
Belgialainen Brecht Vandenbroucke on uuden flaamilaisen sarjakuvan raikkaimpia tekijöitä. Hänen tyylinsä on yhdistelmä pop-taidetta, kerronnallista kekseliäisyyttä sekä klassista belgialaista sarjakuvaa. Vandenbroucke piirtää ja maalaa hengästyttävän rikkaita ja yksityiskohtaisia kuvia, joissa käydään läpi kaikkea arkielosta maailmanloppuun.

White Cube ilmestyi ensin mustavalkoisena lehtenä rakentuen myöhemmin nyt Suomessa julkaistavaksi neliväriseksi opukseksi. Sen pääosissa ovat kaksi pulloposkista kaikkitietävää ja sangen samannäköistä ”kriitikkoa”, jotka teoillaan kommentoivat kokemaansa. Tämä hullunhauska sanaton sarjakuva sijoittuu kulttuurielämän pyörteisiin - museoihin, taidenäyttelyihin, performanssitilaisuuksiin, kokeellisen musiikin konsertteihin. Vandenbroucke uskaltaa nauraa tälle pyntätylle eliitille päin naamaa. Teos on syystäkin saanut esikoiseksi huomattavan hyvän vastaanoton eri puolilla maailmaa.

Brecht Vandenbroucken (s. 1986) töitä on Suomessa aiemmin julkaistu Kuti-ilmaissarjakuvalehdessä. Vandenbroucke asuu ja työskentelee Antwerpenissa.

> Lue arvosteluja: Puolilehti, Helsingin sanomat, Tähtivaeltaja, Sarjainfo, Aamulehti, Kvaak
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5
> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   

    Tommi Musturi
    VIIMEINEN TOIVON KIRJA

  ISBN 978-952-5724-55-4 / HUUDA-56 / Syyskuu 2013    
Ovh 14 € / 52 s. / 210 x 148 mm / Kieli: suomi    
Nelivärinen, pehmeäkantinen, lankasidottu    
 

"Tämä hetki ei enää toistu."

Toivon kirjat on päässyt viimeiseen viidenteen osaansa. Tämä Tommi Musturin pitkä sarjakuvateos kertoo keski-iän ylittäneen pariskunnan yhteisestä elämästä hämäläisellä maaseudulla. Se on tarina yksinkertaisesta elämästä, iloista ja suruista, kuolemastakin - kaikesta lempeän humoristisella otteella.

Millainen on Toivon oma parisuhdesarjakuva? Millainen oli pariskunnan hippi-look ja millaisia haaveita heillä oli nuoruudessaan? Entä kuka tällä kertaa saa viimeisen valssin?

Viimeinen Toivon kirja on fragmentaarinen leikekirja pääosapariskunnan eri elämänvaiheista. Talvi on saapunut vieden mukanaan syksyn synkeyden. Tervetuloa loppuelämän onneen...

Tommi Musturi (s. 1975) on Juupajoelta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija, jolta on julkaistu lukuisia sarjakuva- ja kuvateoksia. Hänen teoksissaan toistuvat yksilön, yksinäisyyden, luonnon ja vapauden teemat. Musturi asuu ja työskentelee Tampereella.


> Lue arvosteluja: Tähtivaeltaja, Sarjainfo, Aamulehti
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5
> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Roope Eronen
    ADVANCED OFFICES & HUMANS –
    MENESTYKSEN AVAIN
  ISBN 978-952-5724-56-1 / HUUDA-55 / Syyskuu 2013    
Ovh 15 € / 116 s. / 148 x 148 mm / Kieli: suomi ja englanti    
Kaksivärinen, pehmeäkantinen, lankasidottu    
Sisältää hahmolomakkeen    
 

"Sinun hahmosi on Hans Eriksson, työharjoittelija tiedotusosastolla."

Kopiohuoneita, videotykkejä, energiajuomia ja kiihkeää kilpailua menestyksestä! Astu ihmisten ihmeelliseen maailmaan Offices & Humans -toimistoroolipelin ja sen kaksipäisen pelinjohtajan opastamana! Heitä noppaa ja seuraa kohtaloasi pomosi suosioon tai kasvojesi menetykseen. Ja mikä tärkeintä: älä unohda viimeistellä CD-r:n kopiointia!

Advanced Offices & Humans - Menestyksen avain on itsenäinen jatko-osa vuonna 2012 julkaistulle Offices & Humans - Tie Customexiin -teokselle. Tekijälleen tuttuun tyyliin se on täynnä absurdia huumoria, outoja tunnelmia ja yllättäviä juonenkäänteitä. Muistutuksena: Offices & Humans on lohikäärmeille tarkoitettu toimistoroolipeli, jossa pelaaja tavoittelee taloudellista ja sosiaalista menestystä.

Roope Eronen (s. 1982) on Tampereelta Helsinkiläistynyt sarjakuvataitelija ja muusikko, jolta on julkaistu lukuisia sarjakuvateoksia. Offices & Humans -sarja alkaa vuonna 2013 ilmestymään myös ranskaksi.


> Lue arvosteluja: Sarjainfo
> Katsele kuvanäytteitä:   1   2   3   4   5

> Näytesivut painokelpoisina (TIF / ZIP)

   
    Aapo Rapi
    TULEVAISUUDEN MIES

    KELOMÖKKIEN MIES
  ISBN 978-952-5724-59-2 / ISBN 978-952-5724-58-5    
HUUDA-53 & HUUDA-54 / Syyskuu 2013    
Ovh 4 € / 28 s. / 195 x 75mm / Kieli: suomi ja englanti    
Yksivärinen, pehmeäkantinen, niitattu / Käännös Teemu Manninen    
 


"Minä en luovuta, perkele! Se on taiteilijan vastuu... sisäinen pakko. Taistele, mies... perkele..."

Kelomökkien mies on mustanhumoristinen strippisarjakuva masentuneesta, alkoholisoituneesta ja itsetuhoisesta elämäntapataiteilijasta. Samalla se on ponunkatkuinen sukellus syvälle tragikoomiseen suomalaisen miehen sielunmaisemaan, jossa elämää ryydittävät kirosanat ja kuolemanpelko.

Kelomökkien miehen jatko-osassa Tulevaisuuden miehessä päähenkilömme on sattuman kautta ajautunut tulevaisuuteen. Riippumatta ajasta tai paikasta suomalaisen miehen elkeet ovat ja pysyvät.

Aapo Rapin (s. 1977) sarjakuvissa ei ole olemassa hyvää tai pahaa, vain elämän iloissa ja suruissa pyörähteleviä kosmisia matkalaisia. Häneltä on aiemmin julkaistu mm. teokset Pullapoika (2005), Meti (2008), Kuningas Toffee (2008) ja Naaburger (2009). Kelomökkien mies on uudelleenjulkaisu vuonna 2006 loppuunmyydystä omakustanteesta.

> Lue arvosteluja: Kvaak
> Katsele kuvanäytteitä, Tulevaisuuden mies:   1   2   3

> Katsele kuvanäytteitä, Kelomökkien mies:   1   2   3
> Näytesivut painokelpoisina, Tulevaisuuden mies (TIF / ZIP)
> Näytesivut painokelpoisina, Kelomökkien mies (TIF / ZIP)